Dan Capatos, la un pas de moarte în avion. „Un sfert de oră am fost paralizat pe partea stângă!”

14 07. 2024, 10:30

Dan Capatos, într-un podcast al lui Cătălin Măruță, a dezvăluit un moment dramatic din viața sa: a suferit un AVC în timpul unei aterizări în Italia. Deși este hipertensiv de la vârsta de 24 de ani, această experiență a fost una extrem de șocantă pentru el.

În timpul discuției, Măruță a abordat subiectul delicat al atacului cerebral și l-a întrebat pe Capatos despre acest episod tragic. Deși inițial avea reticențe în a povesti despre această situație, deoarece îi era teamă de reacțiile pe care le-ar putea induce în audiență, Capatos a decis să împărtășească această experiență dureroasă.

Dan Capatos a vorbit despre un moment îngrijorător din viața lui!

Nu este ușor să vorbești despre un moment atât de intim și îngrijorător din viața ta, dar Capatos a avut curajul să deschidă ușa înfruntându-și temerile. A povestit despre cum s-a confruntat cu consecințele hipertensiunii arteriale și cum a fost necesar să facă față unui moment de criză medicală într-un loc străin.

„În avion, la o aterizare, în Italia. Nu știu dacă a avut vreo legătură cu aterizarea sau….aveam 45 de ani, acum 3, 4 ani s-a întâmplat. Un sfert de oră am fost paralizat pe partea stângă. Puseul l-am făcut în avion, la aterizare. Nu vreau să vorbesc despre asta că mi-e puțin frică, că mi-l pot induce.”, a spus acesta.

În povestea sa, Dan Capatos recunoaște că în Italia nu a primit aceeași primire ca în România. A fost nevoit să convingă personalul medical că avea o situație mult mai gravă decât ceilalți pacienți prezenți, deoarece erau cel puțin 300 de persoane înaintea sa.

Este trist și dezamăgitor să constați că, într-o astfel de situație de urgență medicală, Capatos a întâmpinat dificultăți în a primi asistența necesară. Cu toate acestea, este important să subliniem că aceasta este o experiență personală a vedetei și nu reflectă întotdeauna modul în care sistemul medical din Italia tratează pacienții.

În plus, Dan Capatos a mărturisit că, deși nu este ipohondru, există o frică constantă în legătură cu senzația pe care a trăit-o în timpul incidentului cu aterizarea. Una dintre cele mai mari temeri ale sale este legată de eficacitatea pastilelor pe care le ia pentru hipertensiune. Se gândește adesea dacă acestea își vor face efectul sau nu, ceea ce îi provoacă nesiguranță și anxietate.

„Îmi aduc aminte de spaima aia de moarte, când aștepți să vezi dacă are efect pastila de sub limbă sau are efect….La 200 și ceva puls tensiunea…Plecam într-un weekend la niște fini de-ai mei în Italia, și la aterizare am simțit. Știu cum se întâmplă, nu mai văd bine, că atunci când te uiți în soare, se vede așa în verde, albastru.

Am mai avut puseuri din astea și niciodată nu vin când ai vreo enervare sau vreun stres, ele vin pe fond de relaxare. Majoritatea puseurilor le-am făcut în weekend, sâmbăta, duminica. Zici că ești ok și te bușește. Am fost la punctul sanitar din aeroport și tot rău îmi era.”, a mai precizat vedeta.

Dan Capatos a fost la aeroport

„Mă așteptau finii noștri și am zis să merg la spital. Pe drum stăteam, mă uitam pe geam , parcă îmi mai revenisem, dar nu simțeam că am telefonul în mână și m-am întors la Monica și am început să vorbesc așa, cu gura într-o parte. Am ajuns la spital, mi-au dat bilet de ordine, nu conta ce aveai, nu era niciun fel de urgență.

După un sfert de oră am simțit ace în braț și mi-am revenit. L-am sunat pe domnul Băjenaru, cel mai bun neurolog al nostru, care între timp s-a curățat în pandemie, cred că una dintre cele mai mari pierderi pentru medicina noastră.

I-am explicat, mi-a zis „Încearcă să nu mai vii cu avionul, încearcă să stai liniștit tot weekendul, nu mai căra nici bagajul și vino luni la investigații.” M-am întors tot cu avionul, n-am avut ce să fac, am ratat și aterizarea că au fost probleme meteo.

La spital în Italia mi-au făcut un control, dar mi-au făcut la inimă, eu aveam problema la cap, că am făcut AVC. Mi-au zis că trebuie să aștept la neurolog. Din fericire, istoricul meu de hipertensiv m-a ajutat, vasele mele sunt pregătite. Pentru un om normal care ar fi avut acest puseu, da, ai fi rămas paralizat, dar eu fiind hipertensiv de la 24 de ani e ca o instalație care suportă presiune.

Bunica-mea a murit de accident vascular, mama la fel, atunci m-am gândit că atunci mi se poate întâmpla asta. Adică e clar că șansele să mor de așa ceva sunt mai mari.”, a spus Dan Capatos.

foto: social media